Publicat în Frumusețe & Modă (Beauty & Fashion)

​Piercing in buric (belly piercing)

Cel mai popular piercing, urmat de cel din limbă (am și un articol despre cel din limbă aici)
1. Durerea. Chiar nu doare cand iti faci piercingul (in cel mai rău caz simti ca la o injecție), dar în momentul acela chiar nu doare și nu curge sânge, de aceea nu trebuie sa îți fie frica de durere. Insaaa… O săptămână vei avea dureri cand te apleci (eu evitam să mă încalţ singură) și nu puteam să dorm pe burtă. După ce treci de primele săptămâni apoi totul va fi bine, dar în tot acest timp nu ezita să-l miști, eu îl mișcam sus jos ca să intre crema și nu am facut nicio coajă 🙂

2. Salonul. Cu siguranta vei face acest pas la un salon specializat, daca ai de gand sa ti-l faca „un prieten”, eu te sfatuiesc sa mergi la un salon unde este igienic si totul sterilizat – sanatatea e pe primul loc 🙂

3. Hainele. Am mai auzit povești horror cum că unele fete s-au dezbrăcat repede și le-a sărit buricul.. Trebuie să ai grijă cum te dezbraci să nu-l agăți în haine. Eu ma mai atingeam la el și mă durea fiind rana nouă, dar într-o lună nu mai ai dureri la atingere.

4. Dezinfectarea.

Inainte sa iti faca gaura personalul salonului trebuie sa-ti dezinfecteze piercingul. Eu m-am dat zilnic cu Betadina (ai grijă că păstrează hainele) și Baneocin cremă pe ambele găuri (sus,jos). Te vei spăla cu un săpun antibacterian (eu am folosit PROTEX) si clateste-ti piercingul la fiecare baie si cat de des poti cu apa cu sare (nu ustura). Daca vrei sa scapi de depunerile de cremă/betadina poți atinge ușor cu sapun pe mâini ca să îndepărtezi impuritatile. În rest nu pune mâna murdară acolo !!

#Vindecarea se face în 6 luni/ un an, deci mereu trebuie să ai grijă de el în felul acesta. Nu îl scoate o lună din buric!!

5. Piercingul.

Alege un material inoxidabil, dar sa nu fie argint/aur. (Mie mi-au dat de la salon) Cand rana ti se vindeca îl poți da jos și să pui altul. Este posibil să faci o coajă în jurul lui, dar tu spală-te bine în fiecare zi și o sa treacă.

6. Infecția. Am citit multe siteuri și m-am speriat de o potențială infecție, însă nu am pățit nimic. Trebuie sa nu atingi piercingul cu mâinile murdare și sa fie dezinfectat dacă îl schimbi. Dupa o lună mi-a curs ceva alb ca o infecție și m-am panicat, dar m-am spălat, dat cu creme și a disparut. Recunosc ca m-am panicat ,dar am vorbit cu mai mulți oameni care au avut și majoritatea mi-au spus că li s-a întâmplat plus că trece dacă te îngrijești cum trebuie zi de zi.

7. Alte riscuri. Dacă ți-l dai înainte să pleci la mare(eu nu recomand asta), preferabil să nu mergi în apă cu el (microbi – rană proaspătă), plus că e rana aia și nu e bine să te expui la soare cu el. Nu recomand bazinele sau solarul, nici folosirea hainelor strâmte. Eu l-am dat iarna, l-am ținut acoperit de haine, dar nu am pus pansament (tipul de la salon a zis să îl las liber).

8. Sarcina. Înainte să mi-l dau am vorbit cu câteva mamici. Multe mi-au spus că l-au dat jos in luna a 4-5a când burta crescuse și l-au pus după naștere fără sa se astupe gaura sau sa se mărească.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s