Publicat în Uncategorized

Micul Infinit de Dominique Loreau

💸 Banii ar trebui să servească pentru educație, călătorii, experiențe de viață, și cât mai puțin posibil pentru acumularea de bunuri materiale. Singurul credit bancar admis ar trebui să fie cel pentru cumpărarea casei. „Să trăiești ca un sărac și să gândesti ca un bogat”. Cei cu adevărat bogați, care cunosc valoarea banului preferă să călătorească la clasa „economic”. „Prea mult din ceva înseamnă lipsă în altceva” Proverb arab. Modestia nu vine dintr-o lipsă materială, ci dintr-o bogăție spirituală.
🏃Urcati scarile pe varfuri si evitați pe cât posibil ascensorul ca strabunicii noștri. Mergeți 5 km pe zi, un pedometru v-ar ajuta să calculați asta. Rezervați-vă câte 2 minute fără să vă gândiți la nimic. O lingură de oțet de mere diluata in apa și îndulcita cu miere luată dimineața pe stomacul gol. O repriză de 5 minute de yoga „salutul soarelui” și „salutul lunii”.
Un minispa acasă : covoras de yoga, muzică relaxanta, baie cu spumă, masca facială și una pt par, o limonada, o ședință de manichiură, desigur cu telefonul închis.
💅 Unghiile vopsite, chipul fardat, trupul îngrijit – nu doar înfățișarea și modul în care se mișcă, ci și atitudinea ei față de viață. Un norisor de pudră, sprâncene ușor subliniate, creion dermatograf, un strop de rimel, o umbra de culoare pe buze – iată tot ce trebuie ca sa aveti un aspect îngrijit. Toxine in sange, ten tern, păr cu vârfuri despicate, unghii prea lungi, cuticule mari, pilozitate, exces ponderal, puncte negre, bătături.. pt a fi frumoasă toate astea trebuie eliminate. Restul se rezumă la: o bună hidratare a pielii, o tunsoare interesantă, puțin machiaj, o umbră de parfum și un surâs. Aplicați pe lungimea părului două linguri de ulei de măsline, clatiti bine. Un pieptene bun, din lemn, uns cu puțin ulei. Seara, cu săpun moale curată si demachiaza perfect perfect fața. O lingurita de miere aplicata seara pe fata. Rețete cu lămâie, sare, castravete.

🕵 Dacă scopul propus vă copleșește, împărțiți-l în mai multe etape de zece minute: omul supraestimeaza lucrurile mari pe care le poate face, însă subestimeaza forța pașilor mici. Calea clară către eșec este renunțarea. Pe de altă parte, și cel mai mic pas înainte este încurajator. Cum vor arată peste 10 ani problemele care vă preocupă azi? Încercați să vi le imaginați peste 5 ani și veți dobandi un atu pretențios: perspectiva.
📚 Îndată ce intră în camera de hotel sau la mine acasă, cumnata mea nipola hotărăște pe loc unde își va pune, pe toată durata sejurului, geanta, hainele, ceasul etc.
👔Principala virtute? Răbdarea. Și este frumoasă pt ca niciodată nu se plânge, nu se înfurie și nu manifestă nici cel ai mărunt semn de neliniște. Chiar și atunci când suferă, o japoneză zâmbește. Educația primită a învățat-o că afișarea nefericirii nu aduce nimic bun, ci așază o povară și pe umerii celorlalți. Un om puternic se simte bine cu el însuși și nu este interesat de viața celor din jur. Persoanele sanatoase dib toate punctele de vedere sunt independente și detașate.
🗣 „Dar eu încerc să am un discurs cât mai reținut, spun exact ceea ce vreau sa spun si o fac cu un minim de cuvinte” Toinette Lippe. Abtineti-va sa vorbiți fără rost. Aveți grijă ca orice conversatie sa fie limpede. Puneți întrebări referitoare la fot ce nu înțelegeți. Și lucrurile se vor schimba în bine.
👑 Reducând timpul pierdut cu preocupări inutile, vă veți face mai puține griji, departe de criticile cotidiene. Este important sa vă eliberați, nu să vă împovărati.
😱 De ce ne temem de moarte? Fiindcă nu ne-ar provoca suferință; viața ne face să suferim mai mult. Ne e frică de moarte fiindcă nu suntem pregătiți pentru ea. Nu mai aveți douazeci de ani? Acceptați că înaintati in vârstă, ca veti pierde oameni dragi si ca veti muri si dumneavoastră intr-o zi. Începeți sa iubiți batranul care veți fi la nouăzeci și cinci de ani. La ce bun sa fugiti de inevitabil? Profitati de viață – este singura noastră resursă

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s